Marcel Verboom

foto marcel.jpg

Mijn naam is Marcel Verboom. Ik ben 52 jaar, getrouwd heb twee kinderen en woon in Vianen.

In 1988 heb ik besloten om te gaan werken voor mensen met een beperking. Mijn motivatie was dat ik dienstbaar wilde zijn voor mensen die dit niet zelf, of in beperkte mate, kunnen.

Ik ben begonnen als leerling Z-verpleegkundige en heb veel praktijkervaring en kennis opgedaan in de zorg. Maar ook de ontwikkeling van 'zorgen voor' naar 'zorgen dat' en vele variaties hiertussen. Mijn passie was en is om mensen met een complexe hulpvraag te begeleiden. En misschien vooral wel hun omgeving. Inmiddels werk ik nu bijna 30 jaar in de zorg in verschillenden functies. Juist de laatste jaren als bestuurder in de ouderenzorg heb ik ook gezien dat de kwetsbare doelgroep hetzelfde blijft maar dat wij als maatschappij aan het veranderen zijn. De zorgvraag blijft maar zal vaak anders georganiseerd moeten worden.

Sander ken ik al 16 jaar en zie hem als een onderdeel van ons gezin. Hij is vaak bij ons en ik blijf zoeken naar zaken om dichter bij Sander te komen, maar ook om Sander te helpen om meer vanuit zichzelf te vragen en dit te kunnen communiceren met anderen.

Daarom wil ik mijn schouders onder dit initiatief zetten om voor alle Sanders van de wereld meer communicatiemiddelen en spelmateriaal te ontwikkelen, in de hoop dat dit bijdraagt aan een betere manier van communiceren naar anderen toe in de overtuiging dat dit de Sanders van deze wereld kan helpen.